Kirkevinduer

Hjem » Glas » Kirkevinduer

Lavet på eget blyværksted

Kirkevinduer lavet på eget værksted. Vi er en af de få glarmestre i landet, der er specialister i renovering og reparation af kirkevinduer: Blyruder, mosaikruder og forsatsruder. Vi har gennem tiden renoveret mere end 300 kirkevinduer og har meget stor erfaring på området.

Ved hver opgave bestræber vi os på at levere et æstetisk flot resultat, hvor vinduernes oprindelige udseende og funktioner bevares. Vi værner om kirkens historie, og forstår at skabe et tæt og konstruktivt samarbejde med arkitekter og menighedsråd.

For at kunne garantere højeste kvalitet indkøber vi selv blyet, og vi brænder selv malede mosaikglas. Vores antikglas leveres i et utal af farver og vi samarbejder med udvalgte glasværker i hele Europa.

Se eksempler på vores kirkevinduer her.

Rådgivning

Redtz samarbejder med Kulturarvsstyrelsen og Nationalmuseet som leverandør af blyindfattede ruder samt støbejernsvinduer  til bevaringsværdige og fredede bygninger.

Vi har stor respekt for den bagvedliggende historie på bevaringsværdige bygninger og huse fra forskellige arkitektoniske byggeperioder.

Redtz har gennem årene hjulpet med restaurering af vinduer i mange af landets kirker, både som løbende vedligeholdelsesopgaver og ved komplette restaureringsopgaver.

Dette har givet os en god og solid erfaring i udførelsen, håndteringen og beskyttelsen af ældre og vigtige byggemetoder, samt selve udførelsen og samarbejdet med menighedsråd og arkitekter.

Hos Redtz er vi stolte af, at vi stadig kan udføre glarmester håndværket med faglig kunnen og respekt for de gamle traditioner for udførelse.

Når blyruder skal restaureres bruger vi vores viden om håndværket og materialer, glas og bly. Denne viden bruger vi blandt andet når vi nænsomt  og effektivt renser, omforandrer, reparerer eller udskifter blyruder i slotte og kirker.

At udføre denne opgave kræver både stor viden om materialer og udførelse. Det er vigtigt for os at restaureringen  er mindst mulig synlig så ruderne bevares og ikke mister værdi. 

Vi forstår at arbejdet i kirkerne skal udføres nænsomt med respekt for kirkens interiør og historie, så vi kan beholde vores kulturarv i mange år.

Blyruder

Mosaikruder

Redtz er stolte over fortsat at være med til at bevare vore kirker og historiske bygninger. Vi sætter pris på at kunne videreføre traditionen for et godt håndværk. Glasmaleri er kunsten at sammensætte hele billeder af farvede glasstykker (mosaikglasmaleri) eller at bemale ufarvet glas med gennemskinnelige farver, som ind-brændes.

Mosaikkerne, der er udført med tusindvis af huggede mosaikstifter, står som en farvestrålende baggrund. De ujævne overflader gør, at lyset brydes intenst. For bevarelse af originaliteten i rudens udtryk, har vi mulighed for at bemale og brænde klare glas med farver som er tæt på originalfarven.

Forsatsvinduer er en økonomisk god løsning, som samtidig er tidløs og en arkitektonisk smuk løsning, fordi de oprindelige kirkevinduers udtryk bevares når vi anvender helt slanke profiler på ned til 19 mm, der både passer til bevaringsværdige bygninger.

Glas i forsatsvinduerne er næsten altid energiglas, så man opnår at få vinduer i særklasse som lever op til moderne krav til miljøvenligt – og energibesparende byggeri. 

Forsatsvinduer

Støbejernsvinduer

Vi har stor ekspertise inden for de klassiske gamle støbejernsvinduer, både med buede ruder, med firkantede ruder, med snirklede ornamenter og oplukkelige rammer til udluftning. Har du specielle ønsker og krav, rådgiver vi dig gerne og kan samtidig være behjælpelige med at finde et passende design efter dine drømme og ønsker.

Redtz samarbejder med Kulturarvsstyrelsen og Nationalmuseet omkring krav, udførelse og bevaring af støbejernsvinduer. Vi har derfor stor respekt for den bagvedliggende historie på kirker og bevaringsværdige bygninger. Og vi drøfter altid løsningen således at vi sikrer at opgaven udføres under hensyn til den oprindelige tanke og funktion.

Download Redtz kirkebrochure (pdf, 7,2 MB)

Fortæl os om dit behov

Vores eksperter er klar til at hjælpe dig med professionel rådgivning og et godt tilbud. Helt uforpligtende, selvfølgelig.