Bæredygtighed

Hjem » Bæredygtighed

Bæredygtighed med aluminium

Står du overfor at skulle renovere eller bygge nyt? Overvejer du at investere i nye vinduer, døre eller facader, som både skal have lang levetid samtidig med, at der er en bæredygtig dagsorden?

Med alufacader produceret på specialmål, samt døre og vinduer i aluminiumsprofiler fra vores tyske leverandør – Schüco – får du den mest bæredygtige løsning på markedet.

 

Aluminium som bæredygtigt materiale

Med et stadigt større fokus på bæredygtighed er der flere initiativer du med fordel kan implementere i dit hjem. Vinduer, døre og facader i aluminium er både en investering rent økonomisk, men det er også en investering i den bæredygtige dagsorden. Aluminium har en lang række positive egenskaber, som mange ikke kender til. Udover at materialet er ekstremt stabilt, sikkert, energieffektivt og et af de mest vedligeholdelsesvenlige materialer, så genanvendes det stort set 100% – også efter mange års brug. Vinduer, døre og facader skilles ad, rengøres og omsmeltes når produkterne en dag skal udskiftes, og den høje grad af genanvendelse giver et lavt CO2-aftryk for den aluminium vi anvender hos Redtz.

– Vidste du, at 75% af det aluminium, der blev produceret i 1888 stadig er i anvendelse i dag?

Redtz bruger bæredygtige samarbejdspartnere som Schüco

Glas

Redtz sorterer glas i egne containere. Reiling afhenter det indsamlede glas hos Redtz ca. 1 gang om måneden. Redtz indsamler 35 tons glas om året som sendes til genbrug.

1. Planglas  
Alm. og hærdet
Farvet og ufarvet

2. ISOmix
Termoglas: alle typer Lamineret- og sikkerhedsglas: alle typer
Spejlglas: alle typer
Trådglas: alle typer

Aluminium sorteres

 1. Aluspåner
  Der opsamles fra CNC-maskiner og save
 2. Rå aluminium
  Afskæringer fra maskiner
 3. Malet alu med plast
  Afskæringer fra maskiner
 4. Malet alu uden plast
  Afskæringer fra maskiner

Aluminium

Stål

Stål sorteres

1. Ren stål
2. Afskæringer fra produktion
3. Sort stål
4. Rustfri stål

Andre sorteringer

Plast
Opsamles i beholdere

Pap
Opsamles og presses i Bramidan presse som afhentes i baller  

Brændbart
Opsamles i container  

Rent træ
Træplader, spånplader og træpaller. Opsamles i container

Deponi
Brandglas, fyldninger, skum, trykimprægneret træ, Isoleringsmaterialer. Opsamles i container 

Diverse

Bæredygtighedsfilosofi: CRADLE TO CRADLE

Filosofien bag Cradle to Cradle (C2C) er at effektivisere de naturlige ressourcer på den mest bæredygtige måde. Med designkonceptet C2C bliver produkter udviklet således, at de fremtidigt ikke producerer affald. Produkterne kan efter anvendelse indgå i materialelivscyklussen igen med kvalitetsniveauet intakt. Alle Schüco-systemer i aluminium, stål og PVC udvikles efter disse principper. Systemerne har en maksimal udformningsfleksibilitet og en høj standard for design, hvilket betyder høj anvendelighed, optimal brugervenlighed, energieffektivitet samt ressource- og klimabeskyttelse. Sammen med holdbarheden i anvendelsen og muligheden for genanvendelse, bidrager de til realiseringen af bæredygtige bygninger. Hos Schüco er 57 systemer allerede sølvcertificerede inden for C2C, som lever op til fremtidens standarder.

Materiale

Materialesundhed af anvendte stoffer

Schuco vurderer deres toksikologi, overholder   grænseværdier og forbyder problematiske stoffer.

Genanvendelighed af produktet i det tekniske / biologiske kredsløb

Schuco er forpligtet til at fremstille produkter med et højt genanvendelsespotentiale. De skal fremlægge bevis for god genanvendelighed, tilskynde brug af   sekundære råvarer og implementere returprocesser.

Genanvendelse

Energi

Brug af vedvarende energi

Producenterne bør registrere drivhusgasser emissioner, bruge vedvarende energi til produktion og yderligere forarbejdning eller udligne emissioner forårsaget af energiforbrug.

Ansvarlig vandforvaltning

Dette kræver en strategi for ansvarlig håndtering af vand, vandauditering og sikring af vandkvalitet.

Vandforvaltning

Social

Overholdelse af sociale standarder

Menneskelig værdighed og naturlige integritet respekteres. Tredjepartsrevisioner skal udføres, sociale problemer i forsyningskæden afhjælpes. Positive effektstrategier implementeres.

Download C2C brochure (pdf, 9,2 MB)