Sorø Kirke

Hjem » Projekter » Sorø Kirke

Sorø kirke har fået lavet et fantastisk smukt indvendigt glasparti, skabt af Redtz sammen med arkitektfirmaet Scheving & Berthelsen. Det er udført i hærdet jernfattigt personsikkerhedsglas og med håndtilpassede bronzeprofiler. Løsningen hos Sorø kirke, giver et nostalgisk og klassisk udtryk.
Glassene er tilpasset kirkens former. Med avanceret laseropmåling, har vi fulgt væggenes buede og kantede linjer, og derved sikret en næsten usynlig glasløsning langs kirkens gamle murede vægge. Projektet er lavet i samspil med vores smedefirma VH Stål, som har udført opgaven med tilpasning af bronzeprofiler.

Glasmontre er specialfremstillet i stål og bronzeprofiler og med hærdet/lamineret jernfattigt glas, monteret på pulpitur, placeret i træ-væg i kirkens kor.

Restaurering af blyindfattede ruder med harlekin mønster, samt enkelte fag skiftet til nye blyruder. Vi har fjernet de gamle cementfuger og erstattet med kalkmørtel, så de igen kan ånde. Fibernet er på nogle vinduer indsat som ventilation i stedet for glas til blyindfattet rude, så der sikres naturlig luftgennemstrømning ind i mellem to 2 lag glas og derved minimeres risikoen for kondens.

Arkitekt: Scheving & Berthelsen
Foto: Redtz
Andre projekter: Kirkevinduer

Skal vi hjælpe med dit projekt?