Thorvald Ellegaard Arena

Hjem » Projekter » Thorvald Ellegaard Arena

Tilrettelæggelse af byggeopgaver er afgørende for økonomien, og ved Odense Cykel og Atletik , Thorvald Ellegaard Arena. Det har været væsentligt at projektets store ovenlys kunne præfabrikeres i produktionen hos Redtz i Odense. 
Selvom der er tale om et ”koldt” byggeri uden isolering, og uden bekymring for kuldebroer. Består opbygningen af de enkelte ovenlys af talrige materialer og komplekse detaljer, der skal udføres pertentligt glarmesteri. Små fejl fører let til utætheder og dermed indtrængende vand.

Ovenlysene er produceret som færdige kassetter, der så er kørt til byggepladsen, og hejst op og samlet til hele enheder på Thorvald Ellegaard Arena arenaens tag. Glassene er alle trapezformede med hver deres mål, hvoraf det største måler 69 x 181,6 cm, og som ved alle andre tage i glas er der anvendt lamineret glas. Dette tilfælde hærdet, lamineret – helt efter reglerne.

De store ovenlys er bygget som samlede elementer over de store stålgitter-spanter, og de trækker himmellyset ned gennem spanterne, hvorfra det reflekteres og belyser Thorvald Ellegaard Arena arenaen – de erstatter dermed lysanlæg, og mindsker behovet for kunstlys til gavn for driftsbudgettet.

Bygherre: Odense Kommune
Thorvald Ellegaard Arena
Andre projekter: Glastage

Skal vi hjælpe med dit projekt?